Aktuelle saker

Ekte hussopp under gulvet

Insekter og råtesopper angriper også nye boliger

Mange tror at det ikke er nødvendig å forsikre seg mot skadedyr og råteskader hvis de bor i nyere hus og hytter. Imidlertid er det flere eksempler på at råte kan oppstå tidlig i byggets levetid, og skadedyr kan du få i hus nesten uansett.

Les mer

Massivt angrep av ekte hussopp i krypkjeller og bjelkelag over.

Oppdag skade

Jo før du oppdager tilløp til en skade og får satt igang utbedring, desto større er sjansen for at du slipper unna med småreparasjoner.

Les mer

Treverket har krympet og sprukket opp i terninger (sprekkeklosser).

Kjennetegn på skade

Typiske kjennetegn på at huset ditt er angrepet av råte, sopp, skadedyr eller insekter. Oppdages noen av disse tegnene bør det undersøkes videre.

Les mer

Sørg for tilstrekkelig ventilasjon i krypkjeller

Krypkjeller

En krypkjeller er å anse som en risikofylt konstruksjon og fuktmessige forhold bør ivaretas på en sikker måte. Unngå forhold som kan føre til råteskader.

Les mer

Nærbilde av mange vedkubber.

Lagring av ved

Riktig oppbevaring av veden er viktig både for å beholde vedens kvalitet, og for å unngå angrep av råte- og insekter. Det anbefales å være bevisst på hvordan veden oppbevares og stables. Få tips her>

Les mer

Bilde viser at skjeggkre har langt mer behåring enn sølvkre

Forskjeller og likeheter mellom sølvkre og skjeggkre

Vi får mange henvendelser om sølvkre og skjeggkre og for det utrente øyet kan det være vanskelig å skille disse, og mange spørsmål dukker opp når man får disse uønskede gjestene i boligen. Her får du informasjon om insektene og svar på disse spørsmålene.

Les mer