For få forsikrer hytta

Hytte
Det er viktig med riktig forsikring av hytta.

For få forsikrer hytta tilstrekkelig

Det finnes nesten en halv million hytter i Norge og vi elsker hyttene våre. Selv om hyttedrømmen er så viktig for oss er det mange som slurver med forsikringene.

Hytta er et viktig samlingssted for familien og et sted vi slapper av og lader batteriene. Men dersom en mangler forsikring på hytta kan drømmen fort bli til et mareritt. En råteskade, for eksempel, kan bli både belastende og kostbart. Allikevel er det mange som er underforsikret.

– Vi får stadig henvendelser fra kunder som fortviler over at de har oppdaget råteskade eller skadedyr på hytta, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Inger Kringlebotten i Norsk Hussopp Forsikring.

Les mer om råte og skadedyrforsikring

Hytta er utsatt

Årsaken til manglende forsikring mot råteskader og skadedyr er i mange tilfeller at de ikke er klar over at det ikke automatisk inngår i forsikringen. I andre tilfeller vet en ikke at det er mulig å forsikre seg mot dette. Alle vet at man bør forsikre seg, men interessen stopper gjerne der.

– Forsikring kan være litt vanskelig og er gjerne et lavinteresse-produkt. Når uhellet er ute derimot blir det høyinteresse, men da er det dessverre for sent, sier Kringlebotten.

Råteskade, som skyldes for høy fukt i treverket over lang tid, og invasjon av maur, spesielt stokkmaur, er de vanligste årsakene til at hytteeiere kontakter forsikringsselskapet.

– Skade i krypkjeller og kondensskader i takverk og undertak er en gjenganger på hytter. Kondens skader gjelder særlig eldre hytter som har fått lagt inn strøm og vann. De er ikke dimensjonert for dagens fuktbelastning med innlagt vann, dusj koking etc. og mangler ofte tilstrekkelig lufting og fuktsikring, forteller hun.

En annen fare med hytter og fritidsboliger er at de ofte står tomme store deler av året. I tillegg glemmes eller nedprioriteres i mange tilfeller viktig kontroll og vedlikehold.

– Er det et halvt år siden man besøkte hytta sist kan mye ha skjedd. Ofte ser vi at skadene har vært der i lang tid uten at eieren har oppdaget dem, sier Kringlebotten.

Få hjelp når du trenger det

Du kan forsikre deg mot råteskader og skadedyr. Vi hjelper deg med å bekjempe skadedyr som skjeggkre, veggedyr, kakerlakker, maur, mus og rotter. Gjør insektene skade på huset eller hytta får du økonomisk hjelp til å reparere skaden. Du må selv sikre bygningen mot nye angrep. Vi gir deg gode råd om hvordan du best kan gjøre dette, eksempelvis ved å tette sprekker hvor de kommer inn.

Vi er markedsledende på forsikring av råteskader og skadeinsekter. Vi har mer enn 80 års erfaring fra denne typen skader og forsikrer 1,2 millioner norske boliger. Skulle uhellet være ute kan du være trygg på at skadesaken blir håndtert raskt og effektivt.